Status zwembad: dit seizoen gesloten

UPDATE 22-06-2023: De werkzaamheden aan het zwembad starten in de week van 4 september 2023. Het bad wordt volledig kaal gemaakt door middel van stralen. Dit geeft geluid overlast! Zodra er een exacte datum bekend is hoort u dit.

In de afgelopen periode zijn we druk bezig geweest om de aannemer van de coating aan te spreken op het falende product (coating) die ze hebben toegepast.

Na veel contact is er besloten om via de advocaat een onafhankelijk expert in te schakelen. Deze afspraak was donderdag 11 mei. Hieruit zijn de volgende voorlopige conclusies getrokken door de expert in overeenstemming met de aannemer:

  • De coating hecht onvoldoende.
  • De onderlaag is niet voldoende stroef om tot een goede hechting te komen.
  • De later aangebrachte transparante laag hecht ook niet voldoende op de kleurlaag. Witte uitslag en een vale kleur ten gevolgen hiervan.
  • De onderliggende laag is, waarschijnlijk, een coating met een rubber bestandsdeel dat zorgt voor flexibiliteit. Hierop kun je alleen een ‘meer flexibele’ coating aanbrengen. Dit is niet het geval.
  • Het pierenbad en de wanden en ondiepe gedeelte voldoet niet aan de stroefheidseisen van een zwembad.

Vervolgstappen

  • De aannemer gaat de aangebrachte laag verwijderen door middel van stralen. Dit geeft geluid overlast en wij informeren u wanneer dit plaats gaat vinden.
  • Na verwijderen gaan we de beton expert betrekken voor analyse en eventuele reparaties in samenspraak met de aangetrokken expert.
  • Er wordt een advies uitgebracht door een coating expert.
  • De aannemer gaat de nieuwe coating aanbrengen onder de gestelde voorwaarden en garanties.

Gevolgen

Door de discussies en onenigheden met de aannemer is er veel tijd verloren gegaan. We moeten nu verder en gaan de weg van goed herstel in. We houden goed contact met de expert en de advocaat om de voortgang te waarborgen.

Helaas kunnen we wel vaststellen dat dit seizoen het zwembad niet open gaat hierdoor. Er is onvoldoende tijd om de werkzaamheden goed uit te voeren en in de huidige status kan het bad niet veilig open helaas.