Zwembad gesloten UPDATE 16 AUGUSTUS

UPDATE 16 AUGUSTUS: We gaan in gesprek met de aannemer over de schadeafhandeling. We hebben een expert gevraagd om een beoordeling van het werk te doen. Deze beoordeling gaan wij bespreken met de aannemer omdat het gerealiseerde werk niet voldoet aan wat men mag verwachten van een coating.

UPDATE 4 AUGUSTUS: Na overleg met de andere bestuurders en technische mensen moeten wij het volgende mededelen: Momenteel krijgen we het schema voor de controle van het zwembad niet rond. Vanwege vakantie en beperkte hoeveelheid vrijwilligers met de benodigde papieren. Daarnaast is de frequentieregelaar van de hoofdpomp nog niet vervangen waardoor we nu niet kunnen vullen en in gebruik nemen. Als bestuur zouden we niets liever willen dan het bad openen. Het moet alleen wel op een verantwoordelijke manier. Wij houden u op de hoogte.

WILT U DIT PROBLEEM IN DE TOEKOMST VOORKOMEN? DENK ER DAN AAN OM VRIJWILLIGER TE WORDEN VOOR HET ZWEMBAD. HIERVOOR IS EEN CURSUS MET CERTIFICAAT NOODZAKELIJK. INTERESSE? MAIL NAAR: beheer@recreatiepark-westfriesland.nl

UPDATE 2 AUGUSTUS: De herstelwerkzaamheden aan het bad zijn af. De coating is aangebracht door de leverancier. Na zaterdag is de droogperiode klaar en zou het bad met water gevuld kunnen worden. Er zijn echter nog een paar zaken te regelen.

UPDATE 26 juli: De werkzaamheden zijn nog niet klaar aan het zwembad. We verwachten dat dit deze week klaar komt. Om te testen moet er water in het zwembad. Tijdens het testen en op de juiste waarde brengen van het water kan er niet gezwommen worden. Tijdens de vakantieperiode is dit niet te garanderen. We zijn ons nog aan het beraden wat het juiste moment is om het bad te vullen.

UPDATE 22 juli: De leverancier gaat vandaag het werk hervatten en verwacht, bij droog weer, de werkzaamheden dinsdag af te ronden. Hierna moet de coating een week drogen voordat er water in mag.

UPDATE 20 juli: De twee componenten transparante laag kan niet bij hoge temperaturen aangebracht worden. Zoals het weer er nu uitziet worden de schuurwerkzaamheden zaterdag afgerond en gaat dinsdag de transparante laag erop. Onder voorbehoud van het weer.

UPDATE 19 juli: Er is een proefvak gemaakt waar de transparante laag opgezet is. De kleur komt bij maar er blijft een verschil. Vanwege de hitte is er vandaag en gisteren niet gewerkt. Het grote bad is aan de beurt om geheel geschuurd te worden. Vanwege de noodzaak van droog weer is het nog lastig om te bepalen welke dag het bad klaar is.

UPDATE 12 juli: Het bad wordt momenteel onder handen genomen. Het pierenbad krijgt vanavond de blanke lak. In het grote bad laten wij een proefstuk maken om te zien hoe de blanke lak op het blauw gaat ogen. Woensdag gaan we beoordelen.

UPDATE 6 juli: Het stappenplan is bekend en beoordeeld door de expert. Vanaf vrijdag starten de werkzaamheden aan het bad. Als eerste is het pierenbad aan de beurt. Daarop gaan we kijken of de behandeling het juiste effect heeft. Dit is dinsdag of woensdag klaar. Tegelijkertijd wordt er een proefvak in het bad behandeld om te kijken hoe dit visueel oogt en het gewenste resultaat heeft.

UPDATE 1 juli: Er is besloten om een expert te laten beoordelen. Begin volgende week ontvangen wij dan een compleet stappenplan zoals het uitgevoerd gaat worden. De weersvoorspellingen zijn best goed dus we verwachten dat er vaart komt in de herstelwerkzaamheden.

UPDATE 29 juni: Er is aankomende week weer voorspeld zonder neerslag. Uiterlijk maandag start de ploeg met de werkzaamheden aan het zwembad.

UPDATE 28 juni: vanwege de voorspelde regen gaan de werkzaamheden nog niet van start. Vanwege het kleurverschil tussen het deel waar water heeft gestaan en het bovenste zijn we nog in overleg met de producent. Waarschijnlijk komt er eerst een kleurplaat en dan een transparante laag. Erg vervelend allemaal.

UPDATE 23 JUNI: Vanaf dinsdag gaat de leverancier aan de slag met de werkzaamheden. Ze starten met het kleine bad. Ze hebben droog weer nodig om de werkzaamheden uit te voeren.

UPDATE 21 JUNI: Het zwembad laten we vandaag leeglopen. Deze week gaat de leverancier eerst het kleine bad behandelen en kijken of de voorgestelde behandeling, door de producent, het gewenste resultaat heeft.

UPDATE 17 JUNI: We hebben akkoord vanuit de leverancier om het bad leeg te maken. Deze procedure gaan we direct in gang zetten om zo min mogelijk tijd te verliezen. Dit betekend dat de kachel en motoren stil worden gezet om het chloor te laten verdampen.

Tijdens en na de opening is gebleken dat de coating van het bad afgeeft waardoor zwemmers blauwe handen en voeten krijgen. Hierop zijn we in contact gegaan met de leverancier van de coating. Deze geeft aan dat het betreffende pigment niet schadelijk is.

Toch zijn wij van mening dat het niet normaal is en dat het opgelost moet worden. Hierop gaan we verder onderzoeken en winnen we advies in bij een onafhankelijke partij. De producent van de coating komt ook spoedig onderzoeken.

Tot die tijd kunnen wij de veiligheid niet 100% garanderen en moeten wij het bad helaas sluiten.

Wij houden u op de hoogte.

DutchEnglishFrenchGermanPolishRomanian